Terör tehdidi seviyesi zirveye çıktı, şehirde hayat durdu

Terör tehdidi seviyesi zirveye çıktı, şehirde hayat durdu

DÜNYA Haberleri

Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör tehdidi seviyesinin en yüksek olan 4'e çıkarılmasının ardından şehirde hayat durdu.

Brüksel'de ''yakın terör tehdidi'' alarmı verilmesinin ardından şehirde hayat dururken, polisin, biri bombalı olmasından şüphe edilen en az 2 kişiyi aradığı iddia edildi.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör tehdidi seviyesinin en yüksek olan 4'e çıkarılmasının etkisi akşam saatlerinde daha fazla kendini gösterdi. 
Kalabalık olmasıyla bilinen şehir merkezindeki Grand Palace Meydanı'nın neredeyse boş olduğu, silahlı asker ve polislerin devriye gezdiği görüldü.
Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, şehir merkezindeki bar ve restoranların yerel saatle 18.00'de kapatılması tavsiyesinde bulundu. Polis, bar ve restoranları gezerek bu tavsiye konusunda bilgilendirme yaptı. Uyarıya çoğu kafe, bar ve restoranın uyduğu, açık kalmayı tercih edenlerde ise neredeyse hiç müşteri bulunmadığı gözlemlendi.
AB personelini uyardı
Yaklaşık bir milyon nüfusa sahip olan Brüksel, AB ve NATO merkezlerine de ev sahipliği yapıyor. AB Komisyonu'nun İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Kristalina Georgieva, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, AB personelinden uyarılara dikkat etmelerini isterken, Komisyon Sözcüsü Margaritis Schinas, Belçikalı yetkililer ile temas halinde bulunduklarını bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...