Büyükelçi nehri yüzerek geçti

Büyükelçi nehri yüzerek geçti

DÜNYA Haberleri

Hollanda'nın Hartum Büyükelçisi Susan Blankhart, Nil Nehri'ndeki boğulma vakalarına dikkat çekmek amacıyla nehri yüzerek geçti.

Birkaç ay önce Facebook sayfasında takipçilerinin 10 bini bulması durumunda Nil Nehri'ni yüzerek geçeceği sözünü veren Blankhart, bu hareketini boğulma olaylarına dikkat çekebilmek amacıyla bir girişime dönüştürdü.

"Nil'i Yüzenler" ve "Deniz İzcileri" dernekleri ile Hollanda'daki "Don't Drown" Kurumu ile bağlantıya geçen Blankhart, boğulma vakalarına yönelik bilinç oluşturmak amacıyla bu akşam Nil Nehri'ni yüzerek geçti.

Hollandalı ve Sudanlı kadınlardan oluşan bir grup kadınla birlikte nehri geçen Blankhart'ı çok sayıda diplomat ve yüzme sporuyla ilgilenen yüzlerce kişi seyretti.

Blankhart kıyıya ulaştıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Verdiğim sözü tutmaktan ötürü mutluyum ama en çok da önemli meselelerde işbirliği yapmış olmamıza seviniyorum" ifadesini kullandı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...