Türkmenler'den dünyaya mesaj: Haddinizi bilin

Düzenleyen:
Türkmenler'den dünyaya mesaj: Haddinizi bilin

DÜNYA Haberleri

Suriye’nin kuzeyinde Rusya, İran ve Esed’e direnen Türkmenler yayınladığı bir videoda tüm dünyaya mesaj gönderdi.

Bayırbucak’ta büyük bir direniş var. Esed ve İran askerleri karadan, Rusya ise havadan saldırıyor. Suriye topraklarındaki tek Türkmen bölgesi ağır saldırılara karşılık vermeye çalışıyor. Öte yandan Türkmenlerin Tümen Komutan Yardımcısı Alparslan Çelik, yayınlanan bir videoda tüm dünyaya mesaj gönderdi.

‘TÜRKMEN DAĞI DÜŞTÜ’ YALANLARINA İNANMAYIN
Komutan Çelik konuşmasına başlamadan önce medyadaki ‘Bayırbucak düştü’ haberlerine inanılmaması gerektiğini söyledi. Türkmen Dağı’nın Akdeniz’in Çanakkale’si olduğunu söyleyen komutan, Bayırbucak’ın ilelebet Türkmen yurdu olarak kalacağını söyledi, ‘Esed’e destekçilerine ve tüm dünyaya sesleniyoruz, herkes haddini bilsin. Kanımızın son damlasına kadar, son nefese kadar savaşacağız’ ifadelerini kullandı.
'ÖNCE ALLAH SONRA TÜRKİYE YARDIM EDECEK'
‘Türkmen Dağı düşmeyecektir’ diyen Tümen Komutanı Alparslan Çelik, ‘Bize bu yolda önce Allah, sonra da Türkiye devleti ve milletinin hayır duaları ile zafere ulaşacağız. Kanımız aksa da zafer İslam’ındır’ şeklinde konuştu.
KAYNAK: HABER 7

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...