Hamas'tan BM Genel Sekreterine suçlama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Hamas'tan BM Genel Sekreterine suçlama

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas, BM Genel Sekreteri Ban'ı İsrail'in Filistinlilere yönelik işlediği savaş suçları karşısında sessiz kalmakla suçladı.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in "terör eylemleri"ni durdurmak için herhangi bir adım atılmadığına işaret ederek, BM Genel Sekreteri Ban'ı İsrail'in savaş suçlarını "örtbas" etmek ve söz konusu eylemler karşısında sessiz kalmakla suçladı. 

Filistinli bir genç kızın, bugün Yahudi yerleşimcinin arabayla çarpması sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Ebu Zuhri, bu olayla, Netanyahu hükümetinin suç listesi ile uluslararası toplumun sessiz kaldığı olaylara bir yenisinin eklendiğini ifade etti.

Ebu Zuhri, BM Genel Sekreteri'nin sorumluluğunu yerine getirmesini ve uluslararası hukuka saygılı olmasını istediği açıklamada, Filistin halkına "İntifada eylemlerini devam ettirme ve mümkün olan tüm yollarla eylemleri geliştirme" çağrısında bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...