Arjantin yeni devlet başkanını seçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Arjantin yeni devlet başkanını seçti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Arjantin'de seçimlerin ikinci turunu kazanan Mauricio Macri, ülkenin yeni devlet başkanı oldu.

Ülke tarihinde ilk kez seçmenlerin yalnızca iki oy pusulasıyla sandığa gittiği devlet başkanlığı ikinci tur seçimini kazanan Macri, Arjantin'in yeni devlet başkanı oldu.

Yüzde 99,17'si sayılan oyların 51,40'ını merkez sağın adayı Macri alırken, mevcut Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in desteklediği diğer aday Buenos Aires Eyalet Valisi Daniel Scioli yüzde 48,60'ta kaldı.

Macri, seçimi kazandıktan sonra parti genel merkezinde toplanan destekçilerine, "Oylarınızla imkansızı mümkün kıldınız" sözleriyle seslendi.

Destekçilerine "İnandığınız için teşekkür ederim, birlikte hak ettiğimiz Arjantin'i inşa edebiliriz" diyen Macri, uyuşturucu kaçakçılığının önünün kesildiği, yoksulluğun ortadan kaldırıldığı bir Arjantin'in inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Boca Juniors'un başkanlığını yaptı 

Ülkenin en zengin isimlerinden birinin oğlu olarak iş adamı kimliğiyle öne çıkan Mauricio Macri, 1995-2007 arasında Boca Juniors Spor Kulübünün başkanlığını yürüttü.

Boca Juniors'un başkanı olmadan 4 yıl önce bir suç örgütü tarafından kaçırılarak 14 gün boyunca alıkonulan Macri, fidye ödendikten sonra salıverilmişti.

Cumhuriyetçi Öneri Partisini (PRO) 2003 yılında kurup siyasete atılan Macri, 2007'den bu yana da Buenos Aires Belediye Başkanlığını sürdürüyordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...