İngiltere, Fransa'ya Güney Kıbrıs'taki Üssü'nü açıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
İngiltere, Fransa'ya Güney Kıbrıs'taki Üssü'nü açıyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere, Fransa'ya DAEŞ'e karşı hava operasyonlarında kullanabilmesi için Güney Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açmayı teklif etti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere Parlamentosu'nun DAEŞ'e karşı Suriye'de yürütülecek operasyon konusunu bu hafta oylayacağını, Fransa'ya DAEŞ'e karşı hava operasyonlarında kullanabilmesi için Güney Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açmayı teklif ettiklerini bildirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Cameron, Elysee Sarayı'nda yaptıkları görüşmenin andından ortak basın toplantısı düzenlediler.

Hollande, AB'nin sınır kontrolleri konusunda taviz vermemesi, Schengen bölgesi sınırları içerisine terörle bağlantılı kişilerin girişinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

Fransa'nın Suriye'de DAEŞ'e karşı yürüttüğü operasyonlara değinen Hollande, "DAEŞ'e mümkün olan en büyük zararı vermek için hava saldırıları yoğunlaşacak" ifadelerini kullandı.

Fransa'ya üs desteği

İngiltere Başbakanı Cameron ise DAEŞ'i Suriye'de vurmanın önemini anladıklarını belirterek, "İngiltere Parlamentosu DAEŞ'e karşı Suriye'de yürütülecek operasyon konusunu bu hafta oylayacak" dedi.

Öte yandan Fransa'nın DAEŞ'e yönelik Suriye'deki operasyonuna da destek verdiklerinin altını çizen Cameron, "Fransa'ya Güney Kıbrıs'taki Aktorini Hava Üssü'nü açmayı teklif ettik" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...