Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İsrail öldürdüğü Filistinlilerin yanına bıçak bırakıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'İsrail öldürdüğü Filistinlilerin yanına bıçak bırakıyor'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Filistin yönetimi, İsrail güçlerinin "öldürdükleri Filistinlilerin yanlarına bıçak bırakarak, onları saldırgan gibi gösterdiği" iddiasında bulundu.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bir İsraillinin, bir Filistinlinin yanında 'terörist var' diye bağırması, bunun doğru olup olmadığına bakılmadan ya da ilgili Filistinli tutuklanmaya çalışılmadan vurulmasına yol açıyor" ifadesine yer verildi.

"Hep aynı tip bıçaklar"

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Filistinlilerin Yahudi yerleşimcilerce saldırıya uğraması ya da vurulmasının ardından, 'Bir yerleşimci ya da askeri bıçaklama girişiminde bulunduğunun' iddia edilmesi yetiyor. İsrail, öldürdüğü Filistinlilerin yanına bıçak bırakıyor. Sanki İsraillileri bıçaklamayı planlayan her Filisinli aynı bıçağı satın alıyormuş ya da bu bıçaklar herkese bedava dağıtılıyormuş gibi hep aynı tip bıçaklar sahneleniyor."

İnsan haklarını savunan uluslararası kurumlara seslenilen açıklamada, uluslararası hukuk çerçevesinde bu konunun takip edilmesi istendi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...