Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD: Özel Kuvvetler çok yakında Kuzey Suriye'ye gidiyor

Düzenleyen:
ABD: Özel Kuvvetler çok yakında Kuzey Suriye'ye gidiyor

DÜNYA Haberleri

ABD çok yakında DAEŞ karşı savaşan güçlerin harekat planlamalarında destek amacıyla Suriye'ye Özel Kuvvet birlikleri göndereceğini açıkladı.

Başkan Barack Obama'nın DAEŞ karşıtı koalisyondaki özel temsilcisi olan Brett McGurk, özel kuvvetler için "Çok yakında yola çıkıyorlar" dedi.
 
Obama Ekim ayında 50 Özel Kuvvet askerinin Suriye'ye gönderilmesine izin vermişti.
ABD'nin CBS televizyon kanalına konuşan McGurk, Kuzey Suriye'ye gönderilecek olan birliklerin DAEŞ'e karşı savaşan yerel güçlerle birlikte Rakka harekatının planlamasını yapacağını ifade etti.
 
İlk hedefin Rakka'yı Suriye ve Irak'tan izole etmek olduğunu da ifade eden McGurk, Özel Kuvvet birliklerinin Suriye'deki hangi gruplara destek vereceği konusunda ise bilgi vermedi.
 
Ancak Fransız haber ajansı AFP, ABD askerlerinin içinde Arap, Süryani ve YPG güçlerini barındıran Suriye Demokratik Güçleri'yle birlikte hareket edeceğini kaydetti.
 
Suriye ve Irak'ta son iki haftada gerçekleşen operasyonların ümit verici olduğunu kaydeden Obama'nın özel temsilcisi McGurk, Suriye'de El Havle, Irak'ta ise Şengal harekatlarıyla toplam 435 kilometre karelik alanın DAEŞ'den geri alındığını söyledi ve 300 civarı DAEŞ militanının da öldürüldüğünü ifade etti.
Suriye Demokratik Güçleri'nin DAEŞ'e karşı düzenleyeceği operasyonlara ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de hava desteği vereceği belirtiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...