Kerry: 'Terörist eylemler kınanmayı hak ediyor'

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Kerry: 'Terörist eylemler kınanmayı hak ediyor'

DÜNYA Haberleri  / IHA

Kerry, Tel Aviv’de Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşme öncesinde yaptığı açıklamada yaşanan şiddeti kınayarak, 'Bu terörist eylemler, kınanmayı hak ediyor' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrailli ve Filistinli liderlerle görüşmek için İsrail’in başkenti Tel Aviv’e geldi. Kerry, günübirlik temasları kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu. Kerry yaşanan şiddeti kınayarak, “Bu terörist eylemler, kınanmayı hak ediyor. Bugün, masum hayatları sonlandıran ve ulusun günlük yaşantısını bozan her türlü terörist eylemleri kınadığımı ifade etmek istiyorum” dedi. İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu bildiren Kerry, “İsrail kendini savunma mecburiyetine sahip” ifadesini kullandı. “Başbakan Netanyahu ile terörizmi, anlamsız şiddeti yok etmek için uluslararası toplumla birlikte çalışmanın yollarını görüşmek için buradayım” diyen Kerry konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Sakinliğin korunmasına dair ileriye doğru bir yol bulmak için ve dünyanın her yerindeki en makul kişilerin kendileri ve aileleri için aradıkları fırsatları sağlamaya başlamak için buradayım” açıklamasını yaptı.. 

Netanyahu ise, şiddetli terör saldırılarının devam ettiği sürece barış olmayacağını söyleyerek, “İsrail her saat terör güçleri ile savaşıyor. Onlarla direkt mücadele ediyoruz. Aynı zamanda kışkırtıcılıkla da mücadele ediyoruz ve tüm uluslararası toplumun bu çabayı desteklemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sadece bizim savaşımız değil, herkesin savaşı. Bu, barbarlığa karşı medeniyetlerin savaşı” açıklamasını yaptı. 
Kerry’nin günün ilerleyen saatlerinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...