Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Norveç sınır kontrolünü genişletiyor

Norveç sınır kontrolünü genişletiyor

DÜNYA Haberleri

Schengen bölgesi üyesi Norveç de sınır kontrollerini genişletecek

Schengen bölgesi üyesi Norveç'in, perşembe gününden itibaren bütün havalimanlarında yurt dışından ülkeye gelen yolcuları kontrolden geçireceği bildirildi.
İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, Almanya bağlantılı Avusturya ve Macaristan'dan gelen trenleri iki ay önce sınırda durdurup pasaport ve kimlik kontrolüne başlayan Norveç, perşembe gününden itibaren havalimanları ile komşu ülkeler Danimarka ve İsveç'ten günlük sefer yapan bütün feribot ve otobüslerde de kontroller yapacağı belirtildi.
Adalet Bakanı Anders Anundsen, kontrollerin 10 günlüğüne uygulamaya sokulacağını, gerekli görüldüğü taktirde bu sürenin uzayabileceğini ifade etti.
- İsveç'ten yeni sığınmacı önlemleri
Öte yandan, yoğun sığınmacı akınını önlemeye çalışan İsveç, sığınmacı yasalarını zorlaştırma kararı aldı.
Başbakan Stefan Lövfen ve Çevre Bakanı Asa Romson, beraber yaptıkları basın toplantısında, sığınmacı akını karşısında devlet kurumlarının çaresiz kaldığını ve bir dizi önlem almak zorunda kaldıklarını kaydetti.
Sığınmacı akını karşısında sorumluluk almayan diğer AB ülkelerini eleştiren Başbakan Lövfen, AB ülkelerinin üstüne düşen görevi yerine getirmediğinden kendilerinin zor durumda kaldığını ve bir dizi önlem almak zorunda kaldıklarını dile getirdi.
Alınan kararlar çerçevesinde sınır kontrollerinin genişletilerek ülkeye gelen bütün taşıtlarda yapılacağı bildirilirken, Birleşmiş Milletler (BM) kararı dışında ülkeye gelenlere 3 yıllık geçici oturma izni verileceği duyuruldu.
Ayrıca ülkeye sığınma talep edenlerinden kimlik istenecek. Kimliği olmayanların sığınma isteği kabul edilmeyecek.
Göçmenler Ofisi'nin raporuna göre, İsveç'e üç ayda 80 bin sığınmacı geldi. Bu sayının 2015 için 130 bin olduğu ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...