Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Netanyahu: Batı Şeria'daki inşaatlarımız durmayacak

Netanyahu: Batı Şeria'daki inşaatlarımız durmayacak

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri inşaatının durmayacağını ifade ettiği bildirildi.

İsrail radyosunun haberine göre, Netanyahu, Ortadoğu turu kapsamında İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinde "İsrail'in Batı Şeria'daki yerleşim birimleri inşaatının durmadığını ve durmayacağını" ifade etti. Netanyahu'nun ayrıca görüşmede "Eğer uluslararası toplum, C bölgesinde Filistinlilere inşaat ruhsatı verilmesini bekliyorsa biz de uluslararası toplumdan yerleşim birimleri inşaatı hakkımızı tanımasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdiği kaydedildi. Ortadoğu turu kapsamında İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, buradaki görüşmelerinin ardından Ramallah'a ulaştığı belirtildi. Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...