Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arjantin Dışişleri Bakanı Malcorra olacak

Arjantin Dışişleri Bakanı Malcorra olacak

DÜNYA Haberleri

Arjantin'nin yeni Devlet Başkanı Macri, Dışişleri Bakanının Malcorra olacağını duyurdu

Arjantin'in yeni Devlet Başkanı Mauricio Macri, Susana Malcorra'nın, kabinesinde Dışişleri Bakanı olarak görev yapacağını açıkladı.
Macri'nin liderliğindeki "Değiştirelim" ittifakından yapılan basın açıklamasında, Malcorra'nın yeni görevi duyuruldu. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi hesabından yaptığı açıklamada da Macri, Malcorra'nın uluslararası siyasete dair geniş ve detaylı bilgi birikimi olduğunu bildirdi.
Macri, Arjantin halkının gelişim ve refah imkanlarının geliştirilmesi için dünyadaki diğer milletlerle iletişim halinde olması gerektiğini ifade etti.
Susana Malcorra, 2004 yılında BM Dünya Gıda Programı'nda (WFP) görev almış, Mart 2012'de de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından özel kalem müdürlüğüne atanmıştı.
Arjantin'de IBM ve Telecom gibi şirketlerin üst düzey pozisyonlarında da görev alan Malcorra'nın, 25 yıllık özel sektör tecrübesinin olduğu belirtildi.
Malcorra, 10 Aralık'ta ofisinden ayrılması beklenen Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in kabinesinde 2010'dan bu yana Dışişleri Bakanlığını sürdüren Hector Timerman'dan görevi devralacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...