Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'den Rusya'ya 'DAEŞ' telefonu

Düzenleyen:
AB'den Rusya'ya 'DAEŞ' telefonu

DÜNYA Haberleri

AB Dış İlişkiler Temsilcisi Mogherini, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'u arayarak, DAEŞ'a karşı savaşta ortak mücadelenin önemini vurguladı

Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Mogherini'nin "Rus uçağının düşürülmesi" ile ilgili olarak Lavrov'u aradığı ve "dün hayatını kaybeden asker için başsağlığı" dilediği belirtildi.

Açıklamada, "Mogherini, DAEŞ'le mücadelede güçlerin birleştirilmesi ve çabaları koordine etmenin önemini vurguladı. Mogherini ve Lavrov, Viyana'da başlayan Suriye krizine diplomatik çözümün güvenceye alınması ve DAEŞ'i yenmenin en etkilini temelini teşkil edecek Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun son toplantısında mutabık kalınan takvime uygun hareket edilmesi gerektiğinde anlaştı" ifadesine yer verildi.

Her iki ismin gelecek hafta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılacak olan AGİT toplantısında görüşeceği de ifade edildi.

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.

Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...