Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'li Büyükelçi: 'Rus saldırıları sembolik'

Düzenleyen:
ABD'li Büyükelçi: 'Rus saldırıları sembolik'

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın terör örgütü DAEŞ yerine ılımlı muhalefeti vurduğunu açıklayan ABD Bağdat Büyükelçisi Jones, "hava saldırıları sembolik ve çok azdır" ifadesini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones, Rusya'nın Suriye'de terör örgütü DAEŞ hedeflerine hava saldırısı yapmak yerine ılımlı muhalefete saldırdığını iddia etti.

Jones, Irak'ın güneyindeki Basra'yı ziyaret ederek Vali Dr. Macid El-Nasravi ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Jones, Rusya'nın Suriye'deki varlığı ve ılımlı muhalefet yanlısı gruplara yaptığı hava saldırılarını değerlendirdi.

Rusya'nın Suriye'deki siyasi krizin çözülmesi konusunda Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan müzakere görüşmelerinde ciddi ve olumlu bir rol üstlendiğini aktaran Jones, "Terörle mücadele konusunda ise aynı rolü üstlendiği söylenemez. Suriye'de yaptığı hava saldırıları sembolik ve çok azdır" ifadesini kullandı.

Jones, " Rusya terör örgütü DAEŞ'i hedef almak yerine ılımlı muhalefeti vuruyor. Nitekim Suriye'nin birçok bölgesini kontrol eden DAEŞ'tir" diye konuştu.

- DAEŞ, Irak'ta kontrol ettiği bölgelerin yüzde 40'nı kaybetti

DAEŞ'in Irak'taki durumunu da değerlendiren Jones, buradaki gelişmelerin tamamen farklı olduğuna dikkat çekerek, "Daha önce kontrol ettiği bölgelerin yüzde 40'nı kaybetti. Bu başarı Irak ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin dayanışmasının meyvesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Bu şartlar altına terör ile mücadele hususunda Rusya ile dayanışma içerisine girilmesinin kendileri için biraz zor olduğuna değinen Jones, "Terörle mücadele konusunda ciddiyet eksikliğinin olduğuna inanıyoruz. Bu ifade işbirliği yapılmayacağı anlamı taşımıyor ancak onlarla ortak hareket edebilmemiz ve karşılıklı bir anlaşmanın olması için Rusya'nın DAEŞ'in ortadan kaldırılması konusunda ne yapmak istediğini bilmemiz lazım" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...