Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Letonya'dan Rusya'ya kınama Türkiye'ye destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Letonya'dan Rusya'ya kınama Türkiye'ye destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Letonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Türkiye'deki NATO hava sahasının ihlalini kınadı

Letonya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Türkiye'deki  NATO hava sahasını ihlal etmesini kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rajmonds Jansons, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, "Letonya, NATO müttefiki olan Türkiye ile dayanışma içerisindedir.  Rusya'nın Türkiye'deki NATO hava sahasının ihlalini kınıyoruz" ifadesini  kullandı.
Hava sahasını koruma adına Türkiye'nin eylemlerini desteklediğini  belirten Jansons, Rus uçağının düşürülmesi ile müttefik güçlerin NATO'nun  toprakları ve hava sahasının güvenliğini ve dokunulmazlığını sağlamak için  gerekli her adımı atacakları mesajının açık bir şekilde verildiğini kaydetti.
5 Ekim'de Rusya'nın Türk hava sahasını ihlalini hatırlatan Jansons,  "NATO, daha önce Rusya'yı Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için uyarmıştı.  Bunun dikkate alınması gerekiyordu" dedi.
Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez  uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları  çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede  bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak  bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali  yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.  Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş,  Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların  tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri  karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını  yinelemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...