HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'IKBY doğalgazı Türkiye ve Avrupa'nın ihtiyacını karşılar'

Düzenleyen:
'IKBY doğalgazı Türkiye ve Avrupa'nın ihtiyacını karşılar'
İkby, Irak, Haber

DÜNYA Haberleri

IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Cevdet, Kürdistan bölgesinin Türkiye ve Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.

Süleymaniye ile Kerkük arasında bulunan Çemçemal ilçesindeki bir tarlada toprak ve suya karışan doğalgaz kendiliğinden yanıyor. Kürt bölgesindeki birçok sahada petrol ve gazdan kaynaklanan yanmalar, bölgenin yeraltı kaynakları açısından ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. 

Öte yandan Süleymaniye ili Enerji Komisyonu Başkanı Galip Muhammet, Süleymaniye ilinin en zengin doğalgaz rezervlerine sahip olduğunu belirterek, "Süleymaniye'de 5 trilyon feetküp doğalgaz rezervi bulunuyor. Kürdistan bölgesindaki doğalgazın yüzde 80'i bu bölgede bulunuyor" dedi. 

IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet ise Kürt bölgesinin zengin petrol ve doğalgaz yataklarına sahip olduğunu ancak bundan şu ana kadar istifade edilemediğini söyledi.

Cevdet, Kürdistan bölgesinin Türkiye ve Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...