'Hazar koridoru' ile nakliye maliyeti düşecek

Düzenleyen:
'Hazar koridoru' ile nakliye maliyeti düşecek

DÜNYA Haberleri

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Nuhoğlu, "Azerbaycan ve Türkmenistan güzergahlarında yapılacak iyileştirmeyle taşımacılık maliyetlerimiz tır başına yüzde 30 düşecek" dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Çetin Nuhoğlu, Rusya'nın, Türk tırlarını sınır kapısında bekletmesinin ardından transit geçişler için alternatif güzergah olarak Hazar Denizi geçişinin çok daha aktif kullanılabileceğini, bu hattaki Ro-Ro gemilerinin tam kapasite çalışması durumunda taşımacılık maliyetlerinin de tır başına yüzde 30 düşeceğini söyledi.

Nuhoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'den Orta Asya'ya taşımacılıkta Rusya'dan başka tek alternatif yolun Hazar Denizi üzerinden Orta Asya'ya geçiş olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'nın, Türk tırlarını sınır kapısında bekletmesinin ardından transit geçişler için alternatif güzergah olarak Hazar Denizi geçişi çok daha aktif kullanılabilir. Alternatif güzergah olan Hazar Denizi üzerinden Bakü'ye, Türkmenistan'a, Kazakistan'a yani Orta Asya'ya taşımacılığı Azerbaycan ve Türkmenistan'a ait Ro-Ro gemileriyle gerçekleştiriyoruz.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...