Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'nin yükünü azaltmalıyız

Düzenleyen:
Almanya Başbakanı Merkel: Türkiye'nin yükünü azaltmalıyız

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Merkel, "Türkiye'nin yükünü azaltmalıyız. Türkiye'yle pek çok konuda onlarla birlikte çalışmak istediğimizi anlatmalıyız" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'de düzenlenen AB-Türkiye Zirvesi girişinde, "Yapılacak, AB-Türkiye zirvesinde önemli nokta eylem planını sonuçlandırmak" diye konuştu.

Türkiye'ye ile pek çok konuda yakın ve beraber çalışmak istediklerini söyleyen Merkel, "Bizim için önemli olan yasa dışı göçü yasala çevirmek" ifadesini kullandı.

Merkel, Türkiye'nin çok az uluslararası destek almasına rağmen 2 milyondan fazla sayıda mülteci barındırdığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin yükünü azaltmalıyız. Türkiye'yle pek çok konuda onlarla birlikte çalışmak istediğimizi anlatmalıyız" dedi.

İnsan kaçakçıları ile mücadelenin önemli olduğunu ve Avrupa'ya yasal göçün yolunun açılması gerektiğini ifade eden Merkel, "Türkiye ile vize serbestisi, geri kabul anlaşması tamamen yürürlüğe girdikten sonra mümkün olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...