Batı Şeria'da vurulan Filistinli genç kız öldü

Düzenleyen:
Batı Şeria'da vurulan Filistinli genç kız öldü

DÜNYA Haberleri

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerm şehrinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli genç kızın hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tulkerm şehrinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli genç kızın olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

Görgü tanıkları, olayın Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus ve Tulkerm şehirleri arasındaki Annab kontrol noktası yakınında meydana geldiğini ve genç kızın yaralandıktan sonra saatlerce yerde yattığını ve kendisine hiçbir müdahale yapılmadığını söyledi.

Filistin Kızılayı yetkilileri AA muhabirine yaptıkları açıklamada İsrail ordusunun, Kızılay ekiplerinin genç kıza müdahale etmesini engellediğini ifade etti.

Öte yandan İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, ''Filistinli gencin Annab kontrol noktasında İsrail askerlerine yönelik bıçaklı saldırı girişimi esnasında İsrail askerleri tarafından vurularak yaralandığı'' iddia edildi.

Açıklamada, Filistinli gencin kimliği hakkında ise bilgi verilmedi.

İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında geçtiğimiz ekim ayında Yahudi yerleşimcilerin İsrail ordusunun yardımıyla defalarca Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptıkları işgal girişimlerine direnen Filistinli gençlerle İsrail askerleri arasında başlayan çatışmalarda, İsrail askerlerinin müdahalesinde şu ana kadar 107 Filistinli hayatını kaybetti.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik tırmanmış durumda. Neredeyse her gün "İsraillilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla Filistinliler vurularak yaralanıyor ya da öldürülüyor.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...