'Rusya DAEŞ'i değil muhalifleri hedef alıyor'

Düzenleyen:
'Rusya DAEŞ'i değil muhalifleri hedef alıyor'

DÜNYA Haberleri

Beyaz Saray, Rusya'nın DAEŞ'i nadiren hedef aldığını belirterek "DAEŞ'in aksine muhalefet unsurlarına yönelik çok fazla askeri faaliyet olduğuna inanıyoruz" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın daha önce Suriye'ye düzenlediği hava saldırılarında DAEŞ'i nadiren hedef aldığını söyledi.

Rus operasyonlarının, Suriye'de muhalefetin diğer unsurlarını da hedef aldığını görmeye devam ettiklerini ifade eden Rhodes, "Dolayısıyla durum karmaşık. Evet, DAEŞ'i hedef alan bazı saldırılar var. Aynı zamanda, Viyana'da ele aldığımız siyasi çözümün bir parçası olması gereken ve DAEŞ'in aksine ABD, Rusya ve diğer ülkelerin halkları için tehdit oluşturmayan muhalefet unsurlarına yönelik çok fazla askeri faaliyet olduğuna inanıyoruz" dedi.  

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...