Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen yeniden operasyon başlattı

Yemen yeniden operasyon başlattı

DÜNYA Haberleri

Yemen ordusunun ülkenin güneyindeki Taiz ilinin kontrolünü yeniden sağlamak için Lahic iline bağlı Eş-Şerice bölgesinde askeri operasyon başlattığı bildirildi

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) El-Aned cephesi sözcüsü Kaid Nasr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç aydır abluka altında bulunan Taiz'i kurtarmak için Şerice bölgesinde operasyon başlatıldığını ifade etti.
Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı birliklere karşı yürütülen operasyona HDG'nin yanı sıra ilk defa koalisyon güçlerinin çatısı altında Sudan ordu birliklerinin katıldığını söyleyen Nasr, çatışmalarda birkaç Husi militanı ile direniş güçlerinden 2 kişinin öldüğünü söyledi.
Taiz'in Husilerden kurtarılması için Sudan ordusuna ait 850 asker mühimmatları ile bir aydan bu yana iki parti halinde Yemen'in Aden kentine ulaşmıştı.
Taiz'den yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alan Lahic ilinin sınır bölgelerinden Şerice, Yemen'in 1990'da birleşmesinden önce güney ve kuzey sınırını ayırıyordu.
Babu'l Mendeb Boğazı'na açılan coğrafi konumu ile Aden, Lahic, Dali, Şebve ve Ebyen kentlerinin yer aldığı hat üzerinde bulunması nedeniyle stratejik öneme sahip Ta'iz, son aylarda devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı güçler tarafından desteklenen Husiler ile HDG tarafından desteklenen hükümet birlikleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...