Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Esed'in DAEŞ ile petrol ticareti yaptığını biliyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Esed'in DAEŞ ile petrol ticareti yaptığını biliyoruz'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya Dışişleri Bakanı Sözcü Yardımcısı Chebli, Suriye'nin DAEŞ'in sattığı petrolün büyük kısmını satın aldığını bildiklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde yapılan olağan haftalık basın brifinginde, Esed'in DAEŞ'in sattığı büyük orandaki petrolü aldığını bildiklerini vurguladı. Chebli, bu konuda delillerin ve belgerin mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de DAEŞ'in petrol satarak finansal kaynak sağladığının bilindiğini ancak Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığı ya da aktif destek verdiği iddialarına ilişkin böyle bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

Seibert, bu tür suçlamaların belge yada delil olmadan yapılmasının da pek yardımcı olacağını düşünmediklerini dile getirdi.

DAEŞ ile mücadelenin güçlendirilmesi gerektiğine inandıklarını ve DAEŞ'in finansal kaynaklarının kurutulması gerektiğine inandıklarını kaydeden Seibert, ayrıca bu konunun Antalya'daki G20 Zirvesi'nde de ele alındığını da hatırlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...