Irak'ta bu yıl 189 çocuk öldü!

Irak'ta bu yıl 189 çocuk öldü!

DÜNYA Haberleri

Irak'ta bu yıl meydana gelen çatışmalarda 189 çocuğun öldüğü, 301'inin yaralandığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Irak Temsilcisi Peter Hawkins tarafından yayınlanan ortak açıklamada, "Irak'taki silahlı çatışmalar, sivillerin en zayıf halkası olan çocukların ölümlerine neden oldu. 2015 yılında meydana gelen silahlı çatışmalarda 189 çocuk öldü, 301 çocuk yaralandı" ifadesine yer verildi.
Açıklamada, çatışmalar neticesinde yüzlerce çocuğun da okul ve hastaneleri hedef alan saldırılardan dolayı eğitim hayatından mahrum kaldığı ve sağlık hizmeti alamadığına dikkat çekilerek, Ramadi'de yıl boyunca 45 okulun zarar gördüğü ve yıkıldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) ile UNICEF'in, maruz kaldığı kötü muamelenin etkisini hala hisseden ve olaylar nedeniyle evlerini terk ederek ülkenin dört bir tarafına sığınan Iraklı çocukların güvenliğinden endişe ettiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...