Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya 'karşı yaptırım' korkusuyla hazırlığa başladı!

Düzenleyen:
Rusya 'karşı yaptırım' korkusuyla hazırlığa başladı!

DÜNYA Haberleri

Rusya, Türkiye’nin olası yaptırımlarına hazırlık yapıyor.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Bakanlığın Türkiye’nin‘karşı yaptırım’ kararı almasından korktuğu ve bu yaptırımların özellikle Rus şirketlerin Türkiye’ye bağımlı olduğu otomotiv yan sanayi alanını kapsamasından endişe edildiği belirtildi.

Kommersant gazetesinin haberine göre, Rus hükümeti ve üreticileri Türkiye’nin Rusya’ya ‘karşı yaptırım’ getirme ihtimalini hesaba katarak hazırlık yapmaya başladı.

Kommersant’a konuşan bir kaynağın açıklamasına göre, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, ülkedeki otomotiv üreticilerine Türkiye’den
yapılan otomotiv yan sanayii ithalatını farklı ülkelere yönlendirme olasılığını değerlendirme tavsiyesinde bulundu. Bakanlığın Türkiye’nin
‘karşı yaptırım’ kararı almasından korktuğu ve bu yaptırımların özellikle Rus şirketlerin Türkiye’ye bağımlı olduğu otomotiv yan sanayi alanını kapsamasından endişe edildiği belirtildi.

Sputnik'in haberine göre, Rus otomotiv şirketlerinin isebakanlığın tavsiyesine olumlu yanıt vermediği ve böyle bir adımın gereksiz olduğunu göstermek için materyal topladığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...