Fransa'da ırkçı Belediye Başkanı'ndan camilere gözdağı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fransa'da ırkçı Belediye Başkanı'ndan camilere gözdağı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da Beziers Belediye Başkanı Robert Menard, yeni bir skandala daha imza attı. Menard, bölgedeki Müslümanların derneklerine ve camilerine gözdağı vermek için uyarı listesi yolladı. Metinde, vaazların sadece Fransızca okunması, sokaklarda hiçbir şekilde namaz kılınmaması gibi maddeler yer alıyor.

Fransa'da ırkçı ve İslam karşıtı söylemleriyle bilinen aşırı sağcı Beziers Belediye Başkanı Robert Menard, bölgedeki Müslümanların derneklerine ve camilerine gözdağı vermek için uyarı listesi yolladı.  Belediye Başkanı Menard, belediye sınırlarında yer alan camilere ve derneklerine "Camiler Şartı" adında bir metin gönderdi.

Cami ve dernek yöneticileri tarafından imzalanması istenen metinde vaazların sadece Fransızca okunması, sokaklarda hiçbir şekilde namaz kılınmaması ile cami ve derneklerin asla yurt dışından finansman sağlamaması gibi maddeler yer alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...