Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu Akdeniz'e hangi ülke nasıl konuşlandı

Düzenleyen:
Doğu Akdeniz'e hangi ülke nasıl konuşlandı

DÜNYA Haberleri

Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonlar Doğu Akdeniz'i tam bir silah deposuna çevirdi. Doğu Akdeniz'de şu anda birçok ülkeye ait uçak gemileri, fırkateynler ve denizaltılar bulunuyor.

Suriye'de IŞİD'e yönelik saldırılar, Doğu Akdeniz'e askeri yığınak yapılmasına yol açtı.

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarına dahil olması ve ABD öncülüğündeki IŞİD'e karşı koalisyonun Almanya ve İngiltere'nin de katılımıyla genişlemesi bölgeye sevkiyatı artırdı. 

ABD'nin Akdeniz'de "USS Roosevelt" uçak gemisi ve beraberinde 3 fırkateyn, 2 destroyer, 1 elektronik harp gemisi, 1 istihbarat gemisi ve 1 hava savunma gemisi bulunuyor.

Ayrıca Türkiye'den geri çekilen Patriot tipi füze savunma sistemini telafi amacıyla Amerikan donanmasına ait Aegis sistemine sahip 1 fırkateyn, 1 denizaltı ve 2 lojistik destek gemisi de Doğu Akdeniz'de konuşlanmış durumda. 

Doğu Akdeniz'e hangi ülke nasıl konuşlandı

Paris saldırılarının ardından IŞİD'e yönelik operasyonlarını artıran Fransa da bölgeye "Charles de Gaulle" uçak gemisini gönderdi. "Charles de Gaulle" uçak gemisine 2 fırkateyn ve bir denizlatı da eşlik ediyor.

Belçika ve Almanya da "Charles de Gaulle'a güvenlik sağlamak için Doğu Akdeniz'e fırkateyn gönderdi. 

İngiltere ise, eski sömürgesi Kıbrıs'ta iki üsse sahip bulunuyor. İngiltere'nin ülke dışındaki en büyük üssü Güney Kıbrıs'ta Agrator'da bulunuyor. Buradaki üste 16 savaş uçağı, 1 Awacs tipi erken uyarı uçağı, 2 muhrip, 1 fırkateyn ve bir denizaltı var.

TÜRK FIRKATEYNİ DE VAR 

NATO üyesi Hollanda da Doğu Akdeniz'de bir fırkateyn'e sahip. NATO şemsiyesi altında da 1 Portekiz komuta gemisi, Kanada, İtalya, Türkiye ve ABD'den birer fırkateyn ve Almanya'ya ait bir yakıt ikmal gemisi Doğu Akdeniz'de konuşlanmış durumda.

RUSYA'NIN SURİYE'DE İKİ ÜSSÜ VAR

Bölgede en önemli askeri varlığa sahip ülkelerden biriyse hiç şüphesiz Rusya. Rusya'nın Suriye'nin Lazkiye bölgesinde hava üsü, Tartus'ta da deniz üssü mevcut. 

Rus donanmasına ait 3 korvet, 2 fırkateyn, 1 istihbarat gemisi, 2 muhrip ve 2 denizaltı Suriye açıklarında bekliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...