Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Halid Hoca: Petrol ticareti DAEŞ ile rejim arasında

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Halid Hoca: Petrol ticareti DAEŞ ile rejim arasında

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

SMDK Başkanı Hoca, "Rusya'nın Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığına yönelik suçlamaları çok komik. Eğer petrol ticareti varsa, DAEŞ ile rejim arasındadır" dedi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, "Rusya'nın Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığına yönelik suçlamaları çok komik. Eğer petrol ticareti varsa, DAEŞ ile rejim arasındadır" dedi.

SMDK Başkanı Halid Hoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11-14 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta düzenlenmesi beklenen toplantıya katılacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Riyad'taki hedef, tüm muhalif grupların geçiş süreciyle ilgili pozisyonlarını birleştirmek. Geçiş döneminde nasıl bir Suriye görmek istediğimizi konuşmak. Tüm gruplar, SMDK, sahadaki gruplar, ulusal koordinasyon komitesi de davetli. STK'lar da davetli, milli figürler de var. 80-100 kişilik katılım olacak. Yeni vizyonumuzu ortaya koyacağız. Esed sonrası Suriye konusunda büyük oranda mutabakatımız var. Bundan sonra 'Suriye muhalefeti farklı fraksiyonlardan oluşuyor' denmesin diye hepimiz Riyad'ta bir araya gelip, ortak deklarasyon yayınlayacağız."

Rejim ve DAEŞ arasında "net işbirliği"

Hoca, Rusya'nın, son haftalarda PYD ve DAEŞ'in ılımlı muhaliflerin cephe hatlarına saldırılarına hava desteği sağlamasına ilişkin şunları anlattı:

"Rejim ve DAEŞ arasında ilişki net işbirliği. Rusya'nın yapmak istediği Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) zayıflatmak. Halep'i iyice kuşatmak maksat. Halep ÖSO'nun en önemli kalesi, güvenli bölge için düşünülen alan. Eğer orada Türkiye'nin de desteğiyle güvenli bölge oluşturulursa, DAEŞ oradan sökülüp atılacak. PYD'nin Afrin ile Fırat'ın doğusunu birleştirme çabasını da yok olacak. Rusya o yüzden tüm gücünü ortaya koyuyor."

Hoca, "Rusya'nın Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığına yönelik suçlamaları çok komik çünkü haritaya bakıldığında bu petrolün satılması için rotalar belli. Konvoyun hem PYD hem rejim güçlerinden geçmesi gerekiyor. Eğer petrol ticareti varsa, DAEŞ ile rejim arasındadır" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...