Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Saakaşvili Gürcistan vatandaşlığından çıkartıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Saakaşvili Gürcistan vatandaşlığından çıkartıldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ukrayna'nın Odessa Valisi ve eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Gürcistan vatandaşlığından çıkartıldı.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili'nin, Odessa Valiliği görevini yürüten Saakaşvili'nin vatandaşlıktan çıkartılmasına ilişkin kararnameyi onayladığı bildirildi. 

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, "21 Aralık 1967 doğumlu Gürcistan vatandaşı Mihail Saakaşvili, diğer bir ülkenin vatandaşlığına geçmesi nedeniyle vatandaşlıktan çıkarılmıştır" ifadesine yer verildi. 

Açıklamada kararın, Gürcistan'da vatandaşlık kanunun bir maddesine dayanılarak verildiği belirtildi. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Gürcistan'da 2013 yılında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ülkesini terk eden ve hakkında tutuklama kararı bulunan Saakaşvili'ye Ukrayna vatandaşlığı vermiş ve Odessa Valisi olarak atamıştı. 

Saakaşvili'nin partisinden tepki

Saakaşvili'nin liderliğindeki Birlik Ulusal Hareketi partisi, eski cumhurbaşkanının vatandaşlıktan çıkarılmasının siyasi amaç taşıdığını savunarak, hükümeti yasal mekanizmaları siyasi hedefleri doğrultusunda açık bir şekilde kullanmakla suçladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...