Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye-Rusya krizinde taraf değiliz'

Düzenleyen:
'Türkiye-Rusya krizinde taraf değiliz'

DÜNYA Haberleri

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Rusya tarafından tırmandırılan krizde "taraf olmadıklarını" söyledi.

Bulgaristan ulusal televizyonuna (BNT) konuşan Borisov, Bulgaristan'ın hem Türkiye hem de Rusya ile ilişkilerinde çok dikkatli davrandığını belirterek "Türkiye-Rusya bunalımında taraf değiliz" ifadesini kullandı.

Borisov, Bulgaristan'ın kilit coğrafi konumu ve tarihi ve kültürel bağları nedeniyle Rusya ve Türkiye ile ilişkilere önem verdiğini ifade etti.

Rusya'nın artık Bulgaristan'a yönelik provokasyonlarda bulunmadığını belirten Borisov, "Onlar (Ruslar) ciddi bir devlet olduğumuzu, NATO ve Avrupa Birliği ile esaslı angajmanlarımızın bulunduğunu ve bizleri provoke etmemeleri gerektiğini anladılar" dedi.

Boyko Borisov, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini telefonla aradığını ve 15 Aralık'ta Bulgaristan'a geleceğini bildirdiğini aktardı. Borisov, Davutoğlu ile görüşmesinde sınır güvenliği konusunu ve Türkiye'nin AB ile mutabakat sağladığı hususları ele alacaklarını kaydetti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...