Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı İkbal: Suriye dışında kimse DAEŞ petrolü almıyor

Düzenleyen:
Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı İkbal: Suriye dışında kimse DAEŞ petrolü almıyor

DÜNYA Haberleri

Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı İkbal, Suriye rejimi dışında hiçbir ülkeden bir kurumun veya resmi bir oluşumun DAEŞ'ten petrol almadığını söyledi.

Washington merkezli Ortadoğu Enstitüsü Uzmanı Zübeyir İkbal, Rusya'nın ortaya attığı "Türkiye DAEŞ petrolünü satın alıyor" iddialarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın ortaya attığı iddiaların doğruluğunun kanıtlanmadığını ve benzeri birçok doğrulanmamış dedikodunun bulunduğunu belirten İkbal, "Suriye rejimi dışında hiçbir ülkeden bir kurum veya resmi bir oluşum DEAŞ'ten petrol almıyor" dedi.

İkbal, kaçakçıların petrol ürünlerini sınır ötesine taşıma durumunun yeni bir şey olmadığını vurgulayarak, "Petrol ürünleri Irak ve İran gibi ülkelerden yıllardır kaçırılıyor" ifadesini kullandı.

Brüksel'deki Avrupa Siyaset Merkezi Uzmanı Marco Giuli ise petrol kaçakçılığından kazanılan paranın DAEŞ'in önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu dile getirdi.

Rusya ve ABD'nin son dönemde petrol tankerlerini hedef aldığına dikkati çeken Giuli, "Petrol trafiği küçük çaplı yerel kaçakçılar tarafından yürütülüyor. Bunun belirli bir hükümet tarafından değil tüm aktörlerin çabalarıyla sınırların korunarak engelleneceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...