Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kızıldağ büyük oranda rejim güçlerinin eline geçti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kızıldağ büyük oranda rejim güçlerinin eline geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

​Suriye'nin Lazkiye kentinde bağlı Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Kızıldağ, büyük oranda rejim güçlerinin eline geçti.

Rejim ve Rus jetleri, Türkmen köylerini deniz, kara ve havadan yoğun bombardımana tutuyor. Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesi, deniz, kara ve havadan yoğun bombardımana tutuluyor. AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esad rejimine ait birlikler, Rus jetlerinin desteğiyle sabahın erken saatlerinden itibaren bölgedeki birçok köye aynı anda saldırı başlattı.Yerel kaynaklar, bölgedeki birçok köyün yoğun bombardımana tutulduğunu ve saldırılarda misket bombası kullanıldığını bildirdi.
Çatışmaların, Kızıldağ, Fırınlık, Kırkaltı, Avanlı ile Derhanne köylerinde yoğunlaştığı, Türkmen birliklerin dün kaybettikleri, stratejik öneme sahip, Kızıldağ tepesini yeniden almak için operasyon düzenlediği öğrenildi. Öte yandan, Türkmendağı'nın komşusu olan Cebel Ekrad bölgesine de yoğun bombardıman yapılıyor. Bölgeye hakim olması nedeniyle stratejik önem taşıyan Kızıldağ, son 15 günde 4 kez el değiştirmiş, 1 hafta önce Türkmenlerin eline geçmişti. Rejim birlikleri dün yaptıkları operasyonda Kızıldağ'ın büyük bölümünü ele geçirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...