Fransa ve İngiltere DAEŞ'e karşı işbirliğini arttıracak

Düzenleyen:
Fransa ve İngiltere DAEŞ'e karşı işbirliğini arttıracak

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile İngiltere Başbakanı Cameron'ın, DAEŞ'le mücadelede işbirliğini arttırma ve istihbarat paylaşımında bulunma konusunda mutabakata vardığı bildirildi.

Elysee Sarayı'dan yapılan yazılı açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın İngiltere Başbakanı David Cameron'ı telefonla aradığı belirtildi.

Hollande'ın görüşmede, Cameron'a, İngiltere'nin DAEŞ'in Suriye'deki hedeflerine karşı başlattığı operasyon için teşekkür ettiği kaydedildi.

İki liderin, DAEŞ'le mücadelede işbirliğini arttırma ve istihbarat paylaşımında bulunma konusunda da mutabakata vardığı ifade edildi.

DAEŞ'in üstlendiği ve 130 kişinin ölümüne neden olan 13 Kasım Paris saldırıları sonrasında Fransa, DAEŞ'e karşı operasyonları arttırmış ve diğer müttefiklerine de DAEŞ'in özellikle Suriye'de vurulması konusunda çağrıda bulunmuştu. İngiltere 2 gün önce Suriye'deki DAEŞ hedeflerine karşı operasyon başlatmış Almanya da Suriye'ye asker göndermeye ilişkin hükümet tezkeresini onaylamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...