'Avrupa'nın bu aymazlıkla devam etmesi mümkün değil'

Düzenleyen:
'Avrupa'nın bu aymazlıkla devam etmesi mümkün değil'

DÜNYA Haberleri

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Yıldırım, Avrupa'nın sığınmacılara yönelik tutumlarını eleştirerek, insanlık dramı karşısında bu "aymazlıkla" devam edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Uğur Yıldırım, Avrupa ülkelerinin sığınmacılara karşı sınırlarındaki güvenlik politikalarını arttırdığını belirterek, insanlık dramı karşısında bu "aymazlıkla" devam edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinin sığınmacılara karşı ikiyüzlü politikayla yaklaştığını anlattı.

Avrupa ülkelerinin aynı politikayı daha önce de uyguladığını vurgulayan Yıldırım, "Aylan bebeğin cesedinin kıyıya vurmasından öncesinde de Avrupa, mülteciliği doğuran sebeplerin baş mimarı olmasına rağmen işte 200 kişi, 500 kişi, bin kişilik mülteci kotaları uygulayarak, belirli miktarda kişiyi almayla da tüm yükü üzerlerine aldıklarını söyleyerek, aslında bu mülteci krizini görmezlikten geliyordu" şeklinde konuştu.

"Maalesef tatil yapılan Akdeniz, bugün mültecilerin kanıyla yoğrulmuş durumda" diyen Yıldırım, Avrupa'da sivil toplumun büyük tepkisiyle her ne kadar sonuçları itibarıyla değişim olmasa da yine de söylem anlamında yumuşama sezinlediklerini kaydetti.

Yıldırım, şunları dile getirdi:

"Aslında Paris saldırıları da bu manada Avrupa'nın aradığı bahanenin bulunması oldu çünkü zaten bugün Avrupa'da kriz olarak nitelendirilen, işte 20 bin, 30 bin kişinin Avrupa'ya göç etmesi aslında teknik açıdan bakıldığı zaman kriz değildir. Türkiye'de bugün herhangi Güneydoğu vilayetindeki bir kampta dahi Avrupa'nın bir ülkesinde olan mülteciden daha fazla insan yaşıyor. Bugün dünyanın en fakir ülkelerinden Bangladeş'te sadece 1,5 milyon mülteci bulunuyor."

Sığınmacıların bir nevi gasbedilen haklarını almak için Avrupa'ya doğru yol aldığına dikkati çeken Yıldırım, "Bugün sınırların güvenlik politikalarının daha da yükseltildiğini görüyoruz. Maalesef bu insanlık dramı karşısında Avrupa'nın bu aymazlıkla devam etmesi mümkün değildir. Mülteciliği doğuran sebepler, sebepler, savaşlar, kıtlıklar ve sömürü düzeni sürdükçe mülteci problemi de bunların Avrupa'nın kapısını zorlaması da devam edecek" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...