HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Katil Esad güçleri sivilleri vurdu: 12 ölü

Düzenleyen: /
Katil Esad güçleri sivilleri vurdu: 12 ölü
Suriye, Haber

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Zemelka ilçesine düzenlediği saldırılarda 12 sivilin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Zemelka'daki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, orduya ait savaş uçakları, muhaliflerin denetimindeki Zemelka'da sivil yerleşim yerlerine 6 hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 12 sivilin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin de yaralandığını kaydeden yetkililer, saldırı bölgesinde büyük maddi hasar meydana geldiğini bildirdi. Sivil savunma ekiplerinin, bölgede enkaz altında yaralıların olup olmadığını araştırdığı öğrenildi.

Başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Zemelka 3 yıldan bu yana rejim kuşatması altında bulunuyor. Ordunun yoğun hava saldırılarına maruz kalan ilçeye uzun zamandandır elektrik ve su verilmiyor. Esed güçleri, kontrol noktalarında ilçeye insani yardımın girmesine de müsaade etmiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...