Tacikistan'da büyük deprem!

Düzenleyen:
Tacikistan'da büyük deprem!

DÜNYA Haberleri

Tacikistan'da 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Tacikistan'da 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Hindistan'ın kuzey bölgelerinde de hissedildi. Depremi yaşayanlara göre sarsıntı "çok uzun sürdü".
Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (The European-Mediterranean Seismological Centre - EMSC) verilerine göre, deprem Tacikistan yerel saatine göre 12:50'de (TSİ 09:50) meydana geldi. EMSC tarafından merkezi, Duşanbe'nin 367 kilometre doğusunda, Murghob bölgesindeki "Gorno-Bakaşan" olarak verilen deprem 10 kilometre derinlikte meydana geldi.
Tanıklar: Çok uzun sürdü
EMSC'nin, "depremden deneyimler"in paylaşıldığı sayfasına bölgeden yazılan bilgilere göre, sarsıntı uzun sürdü. Deprem merkezine 141 kilometre uzaktan, Tacikistan Khorog'dan bir kişi, "Güçlü bir sarsıntıydı" diye yazarken 259 kilometre uzaktaki Kırgızistan Osh'dan yazan bir başkası, "Hafifçe sarsıyordu ama oldukça uzun sürdü" diye belirtti. Aynı yerden yazan bir başkası da, sarsıntının "muhtemelen 30 saniye " sürdüğünü belirtirken, 297 kilometre uzaktaki Özbekistan Adijan'dan yazan bir tanık da, "Çok uzun sürdü" dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...