'Rusya'nın DAEŞ'e desteği' istihbarat raporlarında

Düzenleyen:
'Rusya'nın DAEŞ'e desteği' istihbarat raporlarında

DÜNYA Haberleri

İstihbarat raporlarına göre, Rusya Federasyonu, Halep'in kuzeyindeki hava saldırılarını terör örgütü DAEŞ'e değil, Türkmenler ve muhalif gruplara yönelik sürdürüyor.

Rusya Federasyonu'nun, Halep'in kuzeyindeki hava saldırılarını terör örgütü DAEŞ'e değil, Türkmenler ve muhalif gruplara yönelik sürdürdüğü istihbarat raporlarına yansıdı. Buna göre, muhalifler, terör örgütü DAEŞ'e karşı ne zaman başarı kazansa Rus jetleri, derhal o bölgeleri vuruyor. Bölgede kalmayı amaçlayan Rusya'nın saldırıları PYD/PKK'ya da katkı sağlıyor.

Güvenlik birimlerinin hazırladığı raporlara göre, Rusya tarafından vurulan noktaların petrol rafinerisi değil, buğday siloları ve su arıtma tesisi gibi sivil hedefler olduğu uydu fotoğraflarından tespit edildi. Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, kendilerinden ısrarla bahse konu görüntülerin koordinatları talep edilmesine rağmen sessiz kalırken, bununla ilgili herhangi bir paylaşımda da bulunmadı.

En önemli müşteri Esed rejimi

Suriye ve Rusya vatandaşı George Haswani'nin ortağı olduğu HESCO Mühendislik ve İnşaat Şirketi'nin Rusya'nın önde gelen enerji şirketi Stroytransgaz'ın Suriye'de taşeronluğunu yaptığı, Rus hükümetiyle yakın ilişkili Stroytransgaz Şirketi'nin Suriye'deki işlerini Haswani üzerinden yürüttüğü, Haswani'nin şirketinin DAEŞ'e ait petrolün Esed rejimine satılmasında aracılık ettiği bilgisi de raporlara yansıdı.

İstihbarat raporları

Son istihbarat raporlarında ise Halep'in kuzeyindeki gelişmelere yer verildi.

Bölgedeki muhaliflerce verilen, "Rusya Federasyonu unsurlarınca 30 Kasım'da 14.00'te PYD/PKK güçlerine havadan silah/mühimmat yardımı yapıldığı, bu çerçevede Rusya'ya ait bir helikopterin Azez-Afrin karayolunun kuzeyindeki Meydanki Baraj Gölü'nün kuzeybatısında bulunan Darh Obası ile Bülbül köyü arasında kalan bölgede PYD/PKK'ya ait eğitim kampına indiği, helikopterdeki silah/mühimmatın PYD/PKK unsurlarınca bölgedeki depolara intikal ettirildiği" bilgisi de istihbarat raporlarına yansıdı.

Rusya'dan hava harekatı

Halep'in kuzeyindeki Mare-Suran-Hercele hattında çatışmalar 2 Aralık itibarıyla şiddetlenirken, terör örgütü DAEŞ tarafından Hercele ve El Bil köyleri arasında muhaliflerin kontrolünde bulunan cephe hattına ağır silahlarla ateş açıldı.

Rusya'ya ait hava unsurları, Cibrin çevresi ile DAEŞ ve muhalif gruplar arasında temas hattı olan Ahras-Kafer Nasih bölgelerindeki muhaliflere de harekat düzenlerken, terör örgütü DAEŞ'e açık destek sağlanan saldırılarda, 4 muhalifin öldüğü, bölgedeki siviller arasında da ölenler ve yaralananlar bulunduğu kaydedildi.

"Hava saldırıları, PYD/PKK'ya da destek sağlıyor" 

Rusya Federasyonu'nun hava saldırılarını terör örgütü DAEŞ'e değil, tamamen Türkmenlere ve muhalif gruplara yönelik sürdürdüğü vurgulanan raporlarda, muhalifler, terör örgütü DAEŞ'e karşı ne zaman başarı kazanmaya başlasa, Rusya'nın hava unsurlarını derhal söz konusu bölgelere yönlendirilerek teröristleri desteklediği belirtildi.

Raporlarda, "Terör örgütü DAEŞ'in, varlığını Suriye'de sürdürdükçe Rusya'nın bu bölgede kalmaya ve yerleşik olmaya bir adım daha yaklaşacağı, Rusya Federasyonu'nun hava saldırılarının bu kapsamda PYD/PKK'ya da destek sağladığı" kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...