Lavrov DAEŞ'le ilgili karar tasarısını açıkladı

Lavrov DAEŞ'le ilgili karar tasarısını açıkladı

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ve Washington'un DAEŞ'le ilgili karar tasarısı hazırladığını açıkladı.

İnterfaks'a konuşan Lavrov, tasarıda DAEŞ'in terör örgütü listesine dahil edilmesi yönünde bir madde bulunduğunu vurguladı.
BM Güvenlik Konseyi'nde tasarı üzerinde aktif bir çalışma yürütüldüğünü belirten Lavrov, "Bunun bir Rusya-ABD ortak inisiyatifi olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Tasarı, BM'de terörle mücadele kapsamında görüşülen ve tüm ülkelerin mutlaka uygulaması gereken hedefleri kapsıyor. Bu tasarıyla uzun süredir bize karşı sürdürülen karşıtlığı aşacağımızı umuyorum" dedi.
'VİYANA FORMATLI YENİ GÖRÜŞMEYE KATILMAYA HAZIRIZ'
Sergey Lavrov, New York'ta Viyana formatlı Suriye görüşmelerine katılmaya hazır olduklarını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Suriye Destek Grubu'nun bir sonraki görüşmesinin 18-19 Aralık'ta New York'ta yapılmasını önerdiğini belirten Lavrov, gerekli koşulların sağlanması halinde her zaman her yerde görüşmeye hazır olduklarını vurguladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...