İsrail saldırılarının izlerini taşıyan Gazze sokakları renkleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsrail saldırılarının izlerini taşıyan Gazze sokakları renkleniyor

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda yoksulluğun ve İsrail saldırılarının izlerini taşıyan sokaklar ve evler fırça darbeleriyle renkleniyor.

İsrail ablukası altındaki Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda yoksulluğun ve İsrail saldırılarının izlerini taşıyan sokaklar ve evler fırça darbeleriyle renkleniyor.

30 sanatçı tarafından başlatılan "Daha Güzel Gazze" adlı etkinlik kapsamında ressamların rengarenk çiçekler ve kelebeklerle süslediği Gazze'nin en büyük mülteci kamplarından biri olan Şati'nin sokakları yeni bir çehreye kavuşuyor. Bölge sakinleri, evlerinin dış cephesinin boyanmasından her ne kadar mutlu olsa da kapalı kapıların ardında yoksulluğun kol gezdiğini dile getiriyor. 

Evlerinin gri duvarlarında artık turuncu ve mor çiçekler açan Behçet Ebu Hamad, evinin boyanmasının kendisini mutlu ettiğini ancak yaşadıkları zor hayat şartlarını değiştirmediği gibi, kendisine iş, ailesine aş sağlamadığını ifade etti.

"Daha Güzel Gazze" adlı kampanyanın koordinatörü Dalya Abdurrahman, evleri, merdivenleri, çerçeveleri, yerleri boyayarak, talihsiz kampa umut taşımak istediklerini kaydetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...