Kırgızistan'daki Osmanlı Camisi'nin inşaatı tamamlandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kırgızistan'daki Osmanlı Camisi'nin inşaatı tamamlandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te ülkenin en büyük kubbeli camisi olma özelliğine sahip Abdulkerim Satuk Buğra Han Camisi'nin inşaatı tamamlandı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te, ülkenin en büyük kubbeli camisi olma özelliğine sahip Abdulkerim Satuk Buğra Han'ın inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı.

Türk hükümetinin 1995 yılında Bişkek'te kurduğu Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) kampüsünde inşa edilen caminin, üç şerefesi, yükseklikleri 59 metreyi bulan iki minaresi ve 26 metrekare çapında kubbesi bulunuyor.

Caminin yapımından sorumlu KTMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı ve merkezi Bişkek'te bulunan Avrasya Bilim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Suat Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin yapımını çevre düzenlemesiyle tamamlayarak ibadete açtıklarını söyledi.

Cebeci, "Türkiye'de yeni camilere genellikle padişahların ismi verilir. Biz de burada istedik ki camiye bu coğrafyanın eski devlet adamlarından Satuk Buğra Han'ın ismini verelim" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...