ABD yeni terör uyarı sistemini açıklayacak

Düzenleyen:
ABD yeni terör uyarı sistemini açıklayacak

DÜNYA Haberleri

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, terör amaçlı saldırılara karşı yeni bir terör uyarı sistemi açıklamaya hazırlanıyor.

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, katıldığı bir konferansta, terör saldırılarına karşı hükümetin yeni yaklaşımlar ele alması gerektiğini vurguladı ancak açıklayacakları sistemin detayları hakkında bilgi vermekten kaçındı. Johnson, konuyla ilgili detaylı bilgilendirmenin yakında yapılacağını söyledi.

Yeni uyarı sisteminin Amerikan halkını ülkenin güvenlik durumu hakkında daha iyi bilgilendirmek amacına yönelik olduğunu belirten Johnson, "Ne gördüğümüz hakkında halkı iyi bir şekilde bilgilendirecek yeni bir sisteme ihtiyacımız var" dedi.

"Bir şey görürsen söyle"

Johnson, ABD halkının da terörle mücadele kapsamında önemli bir rolü olduğunu vurgulayarak, "Bir şey görürsen söyle" sloganının önemine değindi.

"Geçen yıldan itibaren ülkede artan radikalizme karşı yoğun mücadele içindeyiz" diyen Johnson, "Bir şey görürsen söyle" sloganının doğru bir şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.

Johnson, "Bu slogana şüpheli durumlarda başvurulması gerekir. Mesela, şüpheli bir mekanda bir paketin bulunması gibi. 'Bir şey görürsen söyle', herhangi bir dine mensup bir kişiyi kıyafetinden veya deri renginden dolayı güvenlik güçlerine haber vermek anlamına gelmez" ifadesini kullandı.

Johnson, İç Güvenlik Bakanlığı olarak özellikle Müslüman toplumla şu anda daha fazla çalışmaları gerektiğine dikkati çekerek, "Eğer kendi toplumunuz içinde yanlış tarafa doğru giden birisi varsa bu konuda bize, onlara yardım edin" şeklinde Müslümanlara çağrıda bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...