'Türkiye ve Almanya ortak hareket etmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'Türkiye ve Almanya ortak hareket etmeli'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu, Suriyeli sığınmacı sorunuyla ilgili olarak Türkiye ile Almanya'nın ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Suriyeli sığınmacı sorunuyla ilgili olarak, "Eğer Türkiye ve Almanya bu konuların üstesinden gelmek için birlikte hareket ederlerse, biz hem iki ülke ortaklığı hem de Avrupa için bir çok şeyi halledebiliriz" dedi.

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (TD-IHK) 11. Olağan Genel Kurulu, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlendi.

Genel kurul sonrası yapılan "Yıl Sonu Resepsiyonu"nda konuşma yapan Karslıoğlu, üç önemli konuya ilişkin etkinlik düzenlenmesine büyükelçiliğin kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. 

İlkini gençlerin, siyasi, sosyal ve kültürel gelişiminin sağlanmasını hedefleyen etkinlikler olarak tanımlayan Karslıoğlu, "İkinci olarak, eğitim ve gelişimle ilgili etkinlikler düzenlemek isteyenlere kapılarımız açık" diye konuştu.

Üçüncü olarak ticari ve ekonomik etkinliklerin büyükelçilik çatısı altında düzenlenebileceğini aktaran Karslıoğlu, şöyle devam etti:

"Hayata yeni atılacak gençlerle başlangıç görüşmeleri yapacak şirketleri buluşturabiliriz. Ticaret odalarının üyeleri de burada buluşabilir. Çünkü dünyayı harekete geçirenler sizlersiniz, iş sahaları yaşatanlar sizlersiniz".

"Türkiye ve Almanya ortak hareket etmeli"

Karslıoğlu, sığınmacı sorununun herkesin problemi olduğunu dile getirerek, sorunun üstesinden gelinmesinin de çok kolay olmadığını kaydetti.

Dünya üzerinde terörizmin de artış göstermeye başladığını hatırlatan Karslıoğlu, "Eğer Türkiye ve Almanya bu konuların üstesinden gelmek için birlikte hareket ederlerse, biz hem iki ülke ortaklığı hem de Avrupa için bir çok şeyi halledebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Fransan'da gerçekleşen terör saldırılarına ile Avrusturya'nın bir kısmında ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşanan sığınmacılara ilişkin olaylara işaret eden Karslıoğlu, "Bu olaylar akıllara gelecekte ortak bir Avrupa'dan uzaklaşılması fikrini getirmemeli. Biz AB üyesi olmamamıza rağmen, Avrupa güçlü olmalı. Biz de bu değerlerin bir parçasıyız, hakların eşitliği, çoğulculuk, demokrasi ve insan hakları: Bu değerler yaşatılmalı" ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...