Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump'tan 'Müslümanlar ABD'ye alınmasın' çağrısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
Trump'tan 'Müslümanlar ABD'ye alınmasın' çağrısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump, göçmen ya da turist olarak ülkeye girmek isteyen Müslümanların alınmaması çağrısı yaptı.

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump, Müslümanların ülkeye alınmamasını istedi.

Trump'ın seçim kampanyası ofisinden yapılan açıklamaya göre, tanınmış iş adamı, kamuoyu araştırmalarında "Müslümanların önemli bir kısmının Amerikalılara karşı nefret beslediğinin" görüldüğünü iddia etti.

Trump, "Amerikalı temsilciler neler olup bittiğini çözene kadar Müslümanlar için kapıların tamamen kapatılması" çağrısında bulundu.

Anketlerde Cumhuriyetçi adaylar arasında önde görünen Donald Trump, "Biz bu sorunu ve getirdiği tehlikeli tehdidi belirleyip anlayana kadar ülkemiz sadece cihada inanan ve insan hayatına saygı duymayan kişilerin korkunç saldırılarının kurbanı olmamalı" ifadesini kullandı.

Trump'ın kampanya müdürü Corey Lewandowski ise başkan adayının önerdiği yasağın ABD'ye göçmen ya da turist olarak girmek isteyen herkes için geçerli olduğunu söyledi.

Tepki yağmaya başladı

ABD'deki Müslümanları temsil eden en büyük kuruluş Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Trump'ın sözlerine tepki gösterdi. Konseyin iletişim direktörü İbrahim Hooper, "Donald Trump Müslüman karşıtı bağnazlığını artırırken insan bir sonraki sözünün ne olacağını merak ediyor" dedi..

Beyaz Saray ise Trump'un açıklamasını "Amerikan değerlerine tümüyle aykırı" olarak niteledi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, CNN kanalına verdiği mülakatta, Trump'ın sözleri için, "Amerikalılar olarak sahip olduğumuz değerlere tamamen aykırı. Yasamız din özgürlüğüne saygıyı içermektedir" ifadesini kullandı. 

Cumhuriyetçi Parti'nin bir başka başkan aday adayı eski Florida Valisi Jeb Bush Twitter'dan "Donald Trump'ın akli dengesi yerinde değil. Politika önerileri ciddi değil" yorumunu yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...