HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

ABD Singapur'a 'casus uçak' konuşlandıracak

Düzenleyen: /
ABD Singapur'a 'casus uçak' konuşlandıracak
Abd, Haber

DÜNYA Haberleri

ABD ve Singapur'un, US P8 Poseidon tipi casus uçağın bu ay Singapur'a konuşlandırılması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanı Carter ve Singapur Savunma Bakanı Eng Hen, US P8 Poseidon tipi casus uçağın Singapur'a konuşlandırılması konusunda anlaşmaya vardı.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Singapur Savunma Bakanı Ng Eng Hen, Pentagon'da yaptıkları toplantının ardından ortak bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada iki liderin 14 Aralık'a kadar gerçekleşmesi beklenen konuşlandırmayı memnuniyetle karşıladıkları belirtildi.

Uçağın Güney Çin Denizi'ne konuşlandırılmasının ardından taraflar arasındaki işbirliğinin derinleşeceği vurgulanan açıklamada, "Uçağın konuşlandırılmasıyla bölgede bulunan askeri güçlerle yapılacak ortak çalışmalar hız kazanacak. Aynı zamanda insani yardım, muhtemel felaketler anında müdahalede bulunulacak ve deniz güvenlik çalışmaları konusunda fayda sağlayacaktır" ifadesine yer verildi.

ABD medyasında yer alan bilgiye göre, ABD Savunma Bakanlığından bir yetkili, bölgeye daha fazla askeri malzemenin gidebileceğini belirtti.

ABD'nin bölgeye yollayacağı casus uçağın, ABD ve Çin arasında Güney Çin Denizi konusunda yaşanan çekişmeye yeni bir aşama katabileceği yönünde yorumlar yapılıyor. Çin, Güney Çin Denizi'nin büyük bölümü üzerinde hak iddia ediyor ve bu iddialarını güçlendirmek için denizde yapay adacıklar oluşturmakla suçlanıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...