DAEŞ tehdidi ikinci kez evlerinden etti

Düzenleyen:
DAEŞ tehdidi ikinci kez evlerinden etti

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından korunmak için Sincar dağına sığınan Yezidi aileler, bölgelerinin Peşmerge güçleri tarafından kurtarılmasına rağmen halen evlerine dönemedi.

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinin Peşmerge güçleri tarafından terör örgütü DAEŞ'ten geri alınmasına rağmen, Sincar dağındaki çadırlar içerisinde yaşam mücadelesi veren Yezidiler, güvenlik tehdidi ve evlerinin yıkılmasından dolayı yerleşim bölgelerine geri dönemiyor. 

Sincar ilçe merkezinin hemen yanında dağlık bölgede kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren Yezidiler, ilçenin geri alınmasından çok mutlulular ancak askeri operasyonlar nedeniyle evlerinin yıkılması ve güvenlik tehdidinin devam etmesinden dolayı ikinci kışı da soğuk ve elektriksiz bir şekilde çadırlar içerisinde geçirmeye mecbur kaldı. Bunun yanında Yezidi aileler terör örgütü DAEŞ'in saldırı tehdidinin bölgede mevcut olmasından dolayı Sincar'daki evlerine geçmekte isteksiz ve endişeliler. 

Dağın iç kesimlerinde çeşitli uluslararası yardım kuruluşlarının ve kendilerinin temin ettikleri naylonla çadırlarını kurduklarını belirten Ali Cırdo (50), "Şengal'in terör örgütü DAEŞ militanlarının eline düştüğü 3 Ağustos 2014'ten sonra bu bölgeye sığındık. Çadırlar içerisinde hayat mücadelesi veriyoruz. Maalesef yakıtımız olmadığı için ısınmakta çok güçlük çekiyoruz. Bunun yanında dağlık bölgedeki çıplak zeminde kurduğumuz çadırlar hiç sağlam değil. Elektrik zaten yok, suyu ise en yakın çeşmeden bidonlarla getirip, ihtiyacımızı karşılıyoruz" şeklinde konuştu. 

"Kışı bir kez daha burada geçirmek zorundayız"

Evlerine dönmek için çok sabırsız olduklarını söyleyen Ali, "Şengal, Peşmerge tarafından tamamen kurtarıldı ancak askeri operasyonlar sonucu tüm evlerimiz yıkıldı. Şu anda kent merkezinde taş üstünde taş kalmadı. Elektrik, su ve diğer hizmetlerin gelmesi biraz zaman alacak. Bununla birlikte militanlar tarafından döşenen bombalı tuzaklar ve mayınlar da henüz temizlenmedi. Çaresiz bir şekilde kışı bir kez daha burada geçirmek zorundayız" dedi. 

Cirdo, "Dağda kendimizi daha güvenli hissettiğimizden dolayı, DAEŞ'in saldırılarından korunmak için direk Şengal'e geçmek istemiyoruz" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...