Rusya: Türkiye'nin Irak topraklarında olması illegal

Düzenleyen: / Kaynak: Habertürk
Rusya: Türkiye'nin Irak topraklarında olması illegal

DÜNYA Haberleri  / Habertürk

Düşürülen Rus uçağının ardından Moskova'dan ilişkileri geren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Türkiye'nin Bağdat yönetiminin bilgisi olmadan Musul'a asker göndermesi yasadışıdır' denildi.

Rus Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin Irak'taki varlığı ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, ''Türkiye'nin Bağdat yönetiminin bilgisi olmadan Musul'a asker göndermesi yasadışıdır'' dendi.

Türkiye'nin Irak'a Bağdat'ın izni olmadan asker göndermesinin 'yasadışı bir eylem' olarak tanımlandığı açıklamada, ''Türk askerinin Irak hükümetinin iradesi ya da izni olmadan Musul kenti yakınlarına gönderilmesi çok ciddi bir gerginlik etmeni. Bu eylemi kabul edilemez bulunuyoruz'' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun Deyr ez Zor'da Suriyeli hükümet güçlerini vurduğuna dair haberlerin ise Moskova'da endişe yaşattığı belirtildi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri üç gün önce peşmergenin eğitimi amacıyla Musul’da bulunan Türk birliğini değiştirmek için 150-200 civarındaki askeri kara yoluyla Musul’un kuzeyine göndermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Habertürk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...