'İngiltere'nin AB'deki belirsizliği istikrarı bozan bir faktör'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
'İngiltere'nin AB'deki belirsizliği istikrarı bozan bir faktör'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

AB Konseyi Başkanı Tusk, 'İngiltere'nin AB'deki geleceği konusundaki belirsizlik, istikrarı bozan bir faktör' dedi.

Tusk, 17-18 Aralık'ta yapılacak AB Zirvesi öncesinde üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına gönderdiği mektupla, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın istediği reformlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mektubunda Cameron'ın taleplerini sıralayan Tusk, özellikle diğer AB üyelerinden İngiltere'ye giden göçmenlerin sosyal güvenlik sisteminden yararlanabilmeleri konusunun "en hassas" mesele olduğunu ve etraflıca tartışılması gerektiğini belirtti.

Mektubunda "dürüst bir aracı" olarak hareket edeceğini kaydeden Tusk, "Ancak tüm üye devletler ve kurumlar, bu sürecinin başarıya ulaşması için uzlaşmaya hazır olduğunu göstermek zorunda. Hedefimiz, AB'nin dayandığı temelleri güçlendirirken, İngiltere Başbakanı'nın beklentilerini karşılayan bir çözüm bulmak. İngiltere'nin AB'deki geleceği konusundaki belirsizlik, istikrarı bozucu bir faktör. Bu yüzden de mümkün olan en kısa sürede İngiltere'nin endişelerine cevap verecek bir yol bulmamız lazım" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...