'Suriye konusu 18 Aralık'ta New York'ta ele alınacak'

Düzenleyen:
'Suriye konusu 18 Aralık'ta New York'ta ele alınacak'

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye konusunda 18 Aralık'ta New York'ta uluslararası toplantı düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye konusunda gelecek hafta New York'ta uluslararası bir toplantı düzenleyebileceklerini bildirdi.

21. BM İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (C0P21) için Paris'te bulunan Kerry,  BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kerry, ''Suriye konusunu da ele aldık, biz 18 Aralık'ta New York'ta bir toplantı düzenlemeyi planlıyoruz''dedi.

Suudi Arabistan öncülüğünde Suriyeli muhaliflerin temsilcilerinin yapacağı konferansın sonuçlarına göre, New York toplantısının kesinlik kazanacağını ifade eden Kerry, BM'nin de katkılarıyla başarılı olmaları halinde Suriye'de bir ateşkesin sağlanmasını umut ettiklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...