'Türkmen Dağı’nda 30 Rus savaşıyor'

Düzenleyen:
'Türkmen Dağı’nda 30 Rus savaşıyor'

DÜNYA Haberleri

IŞİD bahanesiyle Türkmenleri vuran Rusya’nın 3 binden fazla askeri Suriye’de savaşıyor. Suriye’deki savaşa 30 Eylül’de resmen dahil olan Rusların 30 askeri, Şam ve Lazkiye kırsalında Şii milislerle birlikte Esed ordusuna fiili destek veriyor.

Suriye savaşına 30 Eylül'de resmen dahil olduğunu açıklayan Rusya'nın 3 binden fazla askeri Suriye'de savaşıyor. Ruslar, başta Şam olmak üzere Lazkiye, Humus, Halep ve Hama kırsalında Şii milislerle birlikte Esed Ordusuna fiili destek veriyor. Lazkiye-Türkmen Dağı bölgesine 20 gün önce başlayan ve Kızıldağ operasyonu ile devam eden rejim saldırılarında 30 Rus askeri bulunuyor.

İKİ SUBAY DA BULUNUYOR
Türkmen gruplar, rejim askerlerinin telsiz konuşmalarında ve karşı taraftan edindikleri istihbarat kapsamında kendilerine karşı savaşan ve içlerinde 2 subayın yer aldığı 30 askerin son 20 günlük savaşa aktif olarak katıldığı bilgisi veriyorlar.
ÜÇ ASKER YARALANDI
Rejim ve Türkmen gruplar arasında 4 kez el değiştiren Kızıldağ'da en son yaşanan çatışmalarda 3 Rus yaralandı. Halen Esed rejiminin kontrolünde olan Kızıldağ'ı yeniden ele geçirmek için geçtiğimiz pazar günü saldırı başlatan Türkmen direnişçiler dağda 3 Rus askerinin yaralandığını ve Rus helikopterleri ile Lazkiye'ye götürüldüklerini belirtti.
KADIN PİLOTUN SES KAYDI
Sultan Abdülhamit Tugayı Komutanı Ömer Abdullah, Burc el Zahiye tepesinde yaşanan şiddetli çatışmalar esnasında 3 Rus askerinin yaralandığını ve bunu rejim askerlerinin telsiz konuşmalarında çok net duyduklarını söyledi. Abdullah, bu bilgileri Lazkiye'de bulunan kaynaklarından teyit ettirdiklerini de dile getirdi. Suriyeli muhaliflerin ortak telsiz dinleme birimi “marsad" da aynı bilgileri teyit etti. Suriye'deki bombardımanlara katılan Rus pilotlar arasında kadın pilotlara ait ses kayıtları olduğu da iddia ediliyor
Halk evlerini boşalttı
Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad (Kürt Dağı) bölgesine Rus jetlerinin düzenlediği hava saldırılarında 10 sivil hayatını kaybetti. Bölgedeki siviller, yoğun hava saldırıları nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye sınırı yakınlarına ve ülkelerindeki güvenli köylere kaçmak zorunda kaldı. Cebel Ekrad, Türkmen Dağı ile birlikte yaklaşık 2 aydır yoğun bombardımana tutuluyor. Özellikle son 2 gündür saldırıların şiddetinin arttığı bildiriliyor. Lazkiye'nin kuzey doğusunda, İdlib kenti sınırında yer alan Cebel Ekrad'da çok sayıda kasaba ve belde bulunuyor. Bölge, batıda Türkmen Dağı'na doğuda ise İdlib'in Cisr Eş Şuğur ilçesine hakim bir noktada yer alıyor. Saldırılar sürerken Cebel Ekrad'ın batısındaki Türkmendağı'nın da yoğun şekilde vurulduğu bildiriliyor. Öte yandan, Esed rejiminin Rus jetlerinin desteğiyle Cebel Ekrad bölgesine yönelik saldırıları da yoğun şekilde sürüyor.
Kaynak: Yeni Şafak

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...