Bağdat'ta Türk mallarına ambargo kondu

Düzenleyen:
Bağdat'ta Türk mallarına ambargo kondu

DÜNYA Haberleri

Bağdat İl Meclisi, Türk mallarının kente girişini ve Türk firmaları ile ticareti yasakladı.

Peşmergeye eğitim için Başika’ya giden Türk askeri nedeniyle Irak’ın başkenti Bağdat’ta Türkiye’den gelen mallara ambargo konuldu. Bağdat İl Meclisi, Türk mallarının kente ithalini yasaklanmasına karar verdi. Yasak, Türk firmalarıyla herhangi bir sözleşmenin yapılmasını da kapsıyor.

NTV'nin haberine göre Bağdat İl Meclisi, Türkiye’nin ülke egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle birçok ilde Türk mallarının boykot edileceğini açıkladı. Şu an il meclisleri düzeyinde kalan ambargonun piyasalara yansıması beklenmiyor.
Irak'ın ithalatının neredeyse yarısının Türkiye'den yapıldığını belirten yetkililer, Türk mallarının boykotu konusunda Iraklı tüketicilere yasak getirilemeyeceğini belirtiyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir grup asker, Peşmergeyi eğitmek için Musul'un Başika bölgesindeki asker sayısını artırmıştı. Irak’tan yapılan açıkalamada, Türk askerlerinin bölgeden çekilmesini istemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...