Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Medvedev: Savaş ilan edebilmek için yeterli nedenimiz var

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
Medvedev: Savaş ilan edebilmek için yeterli nedenimiz var

DÜNYA Haberleri  / Yeni Şafak

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, “Türkiye'ye savaş ilan etmemiz için yeterli neden vardı. Ama biz bu adımı atmadık” dedi.

Rusya'daki ekonomik durumla ilgili naklen yayında halktan gelen soruları cevapladığı programda Türkiye konusuna ayrı bir bölüm ayıran Medvedev, şöyle konuştu:

“Türkiye bizim uçağımıza saldırı düzenlemekle savaş ilanı için yeterli koşulları aslında oluşturdu. Buna yabancı bir ülkeye saldırı denir. Ancak biz bu durumda savaş ilan etmemizi olabilecek en kötü senaryo olarak değerlendirdiğimiz için bu adımı atmadık. Bu yüzden Türkiye'nin yaptığına eş değerde simetrik yanıt vererek, savaşa girmemeyi tercih etmedik" dedi.
Türkiye'ye yönelik ilan edilen ekonomik yaptırımların Rusya'ya nasıl etkisi olacağına da değinen Medvedev, “Türkiye ile durum tüketici fiyatlarına belirli ölçüde elbette yansıyacaktır. Ancak biz bu yansımayı kritik olarak görmüyoruz" cevabını verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...